Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΝΟΣ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΗ

ΠΑΠΥΣ : Σύντομη βιογραφία: Πραγματικό όνομα του Παπύς ήταν το «Gerard Encausse». Ήταν Γάλλοισπανός αποκρυφιστής και μέλος του μασωνικού τάγματος των Ροδόσταυρων. Είναι ευρέως γνωστός με το ψευδώνυμο Παπύς που σημαίνει «ιατρός».  Γεννήθηκε στην Κορούνα της Ισπανίας στις 13 Ιουλίου του 1865 από Ισπανίδα μητέρα τσιγγάνικης καταγωγής και Γάλλο πατέρα.  Η οικογένειά του μετακόμισε στο Παρίσι όταν ήταν τεσσάρων ετών.  Εκεί πραγματοποίησε και τις σπουδές του στην Ιατρική επιστήμη, παραδίδοντας τη διατριβή του με θέμα τη φιλοσοφία της ανατομίας του ανθρωπίνου σώματος.  Από πολύ νωρίς στη ζωή του και παρόλο το νεαρό της ηλικίας του προτιμούσε να περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στην Εθνική Βιβλιοθήκη  μελετώντας την Kabbalah, την αποσυμβολισμό των καρτών tarot, μαγεία και αλχημεία καθώς και τα συγγράμματα του Eliphas Levi.  Σύντομα έγινε μέλος της Θεοσοφικής Εταιρείας, η  οποία είχε ιδρυθεί από την Madame Blavatsky.  Μετά από λίγο καιρό παραιτήθηκε καθώς δεν τον ενέπνεε η έμφαση που δινόταν από τον κύκλο αυτό στον ανατολικό μυστικισμό.  Κατά τα έτη 1901, 1905 και 1906 ταξίδεψε στη Ρωσία για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Τσάρο Νικόλαο και την Τσαρίνα Αλεξάνδρα ως ιατρός και αποκρυφιστής. Λέγεται οτι κατά το διάστημα της παραμονής του εκεί το πνεύμα του Αλέξανδρου του Γ' -πατέρα του Τσάρου Νικόλαου- τον πληροφόρησε για την πτώση του γιού του από το θρόνο.  Οπαδοί του Παπύς ισχυρίζονται οτι ο ίδιος είχε πει στον Τσάρο Νικόλαο οτι θα μπορούσε να καθυστερήσει μέσω μαγείας την επαλήθευση των λεγομένων του πνεύματος του Αλέξανδρου του Γ' για όσο διάστημα θα ζούσε. Ο Τσάρος Νικόλαος έμεινε στο θρόνο της Ρωσίας μέχρι και 141 ημέρες μετά το θάνατο του Παπύς.  Επανειλημένως είχε προειδοποιήσει τόσο τον Τσάρο όσο και την Τσαρίνα για την κακή επιρροή που τους ασκούσε ο Ρασπούτιν. Πηγή.                                              
          Τον Οκτώβριο του 1901 ο Παπύς συνεργάστηκε με τον Jean Carrère στην παραγωγή μιας σειράς από αντισιωνιστικά άρθρα για την εφημερίδα  Echo de Paris τα οποία έφεραν το ψευδώνυμο «Niet», το οποίο στα ρωσικά σημαίνει «όχι». Από τα άρθρα αυτά συνάγετο οτι ο  Sergei Witte και ο  Pyotr Rachkovsky συνδέονταν με έναν αριστερό χρηματοδοτικό όμιλο ο οποίος προσπαθούσε να διαταράξει τη γαλλο-ρωσική συμμαχία στα πλαίσια της παγκόσμιας εβραικής συνομωσίας. Γι' αυτό το λόγο θεωρήθηκε οτι ο Παπύς αναπαρήγαγε το συγγραφικό έργο «Τα Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών».  Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμιου πολέμου και ενώ προσέφερε τις υπηρεσίες του σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, κόλλησε φυματίωση από την οποία και πέθανε  σε ηλικία 51 ετών, στις 25-10-1916 στο Παρίσι. 
       Αντλώντας πληροφορίες από τον γενέθλιο χάρτη του Παπύς και χωρίς να λάβουμε υπόψη πχ τον Ωροσκόπο και άλλες θέσεις που κατά πολύ εξαρτώνται από την ώρα γέννησης μπορούμε να πούμε τα εξής:   Ο Ερμής  της ημέρας γέννησηςτου Παπύς, στις πέντε πρώτες μοίρες του ζωδίου του Λέοντα, του δίνει την πρόσβαση στην απόκρυφη γνώση και την απάντηση σε θετικές επικλήσεις για λόγους ανιδιοτελείς· δίνει όμως και τον πειρασμό για τη χρήση της γνώσης αυτής χάριν του προσωπικού συμφέροντος. Η Σελήνη στο ζώδιο των Ιχθύων ενισχύει τις ψυχικές ικανότητές του που από νωρίς στη ζωή του είχαν φανεί, τη διόραση και την έλξη προς τον αποκρυφισμό. Ο Άρης στις τελευταίες μοίρες του Λέοντα όπου έχει τη μεταφυσική του έξαρση ο Ποσειδώνας ή στις πρώτες μοίρες του ζωδίου της Παρθένου του δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο αστρικό πεδίο και το προφίλ του ανθρώπου που έχει ταλέντο στην αριθμοσοφία και τα μαθηματικά, δύο γνωστικά πεδία που συνήθως κάθε σοβαρός αποκρυφιστής κατέχει!   Τέλος, στηριζόμενοι στη βιογραφία του θα μπορούσαμε να υποθέσουμε οτι ο Ήλιος του βρίσκεται στον δωδέκατο οίκο, που είναι ο κατ'εξοχήν οίκος του αποκρυφισμού και της εργασίας σε συνθήκες απομόνωσης, συνθήκες που αποτελούν προυπόθεση για κάθε πνευματική εργασία! Ο Πλούτωνάς του πολύ πιθανό να ήταν στον δέκατο οίκο ή να ήταν εξουσιαστής του μιας και ο Παπύς συνδέθηκε στη ζωή του με πρόσωπα και χώρους εξουσίας για λόγους επαγγελματικούς και αποκρυφιστικούς. Επειδή προφανέστατα έκανε αστρικά ταξίδια δεν αποκλείεται ο Ποσειδώνας του να ήταν στον ένατο οίκο, οίκο των αστρικών ταξιδιών!